Mina foton och tankar kring dem.

 
 
 
Jag fick en fråga om hur jag gör när jag fotar, om jag har en plan eller om jag knäpper och knäpper och knäpper. Jag tror att det är en kombination.Vissa dagar hittar jag bilder överallt och andra dagar komponerar jag bilder i mitt huvud som jag bara måsta få till. Resultatet varierar. Kraftigt.
 
 
Men det jag alltid gör är att ta många bilder. Det tillsammans med att jag redigerar dem lite på känn gör väl att resultatet blir ok på slutet. Mitt favoritverktyg än nog ändå att beskära bilden... Just att beskära och vrida till gör att den där känslan som man vill att bilden ska ge kommer fram.
 
 
 
Alltså ibland. Inte alltid.
 
 
 
Bilderna här är tagna med mobben. För det är allt för ofta som kameran är på ett annat ställe än det jag skulle behöva den att vara på. Det är typiskt mig och jag får helt enkelt anpassa mig till situationen. Det har jag lärt mig efter alla år tillsammans med mig själv!
 
 
 
Jag tog en fika efter ett besök i Malmö där jag i några timmar fördrev tiden med ett gäng trevliga ryssar (nej det bidde ingen vodka). Det blev Starbucks på Centralstationen. Det visste jag redan när jag åkte ner att jag skulle göra. Jag tog en fika på ett ställe som är så hårt förknippad med en älskad och saknad att jag nästan kunde ta på känslorna.
 
 
Det slutade med att jag köpte en present jag aldrig kommer kunna ge, att jag mumlade ja..eh...ja... jo.. till tjejen som jobbade på Pocket Shop när jag köpte en bok och att jag med någon tår eller två i ögonen skrev en inledning till en bok i en kupé någonstans mellan Malmö och Lund.
 
 

Starbucks Malmö Centralstation


8 kommentarer:

 1. Vackert! Både text och bild!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart inlägg. Så mycket känslor att man kunde ta på dem i både ord och bild.
  Önskar dig en finfin dag!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Åhh jag har en klump i halsen och vill gråta jag med. Så fint du skriver. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Verkligen fint! Både text och bild och Centralen i Malmö är allt lite speciell.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fint skrivet och fina bilder! tänker som du kring bilder i bland komponerar jag ibland tar jag massor. Väldigt kul att träffa dig på eventet och kul att du gillade det! Stor kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Så fint du beskriver dina tankar. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Så roligt att få läsa om hur dina foton kommer till. Nu har du ju inte bara fina foton, utan du är också så duktig på att förmedla känslor i dina texter. Underbart.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder du tar! Jag tar ofta mycket bilder men är dålig på att redigera dem... Kram Suss

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!