En liten tidsresa...


V I T S I P P O R


De kommer under något av vad jag tror är den bästa tiden på året, våren, som vittnar om att dagarna blir längre, varmare och ljusare... och varje år får de mig att vilja åka ut till Hageby och Vrinneviskogen. Området jag växte upp i och skogen/friluftsområdet som ligger alldeles bredvid. Jag vill tillbaka till Formaregatan, titta upp mot fönstret som var mitt och min systers rum, se köksfönstret och sedan brorsans rum... 

Jag vill springa runt på gården, se klätterträdet där Fredrik ramlade ner och bröt armen, gräsmattorna som vi sprang omkring på, kolla in huset där Bobbo bodde och se vägen upp till Vrinneviskogen. 
'Mamma, en vitsippa till dig'
 Idag tog jag mig i kragen och packade in barnen i bilen och styrde bilen tillbaka i tiden. Vi struntade i min gamla gata, vi tog skogen direkt. Kändes lagom just idag.


Mini sov mest hela tiden, inte särskilt medveten om vad vi höll på med. Men Inez och jag gick i skogen, mumsade matsäck på en sten vid en liten stig, gungade och plockade vitsippor på samma ställe som jag plockat blommor till min mamma, för si så där 30 år sedan...

 


En alldeles underbar dag, i gamla lyckliga och fina fotspår. 
Jag har helt enkelt gjort gamla minnen till nya underbara sådana.


Det här var en bra dag, minst sagt.

3 kommentarer:

 1. Åh så härligt att få åka tillbaka till sin barndomskvarter tillsammans med sina egna barn. Underbara bilder bjuder du på! Allt verkar gå fint med mini, härligt! Jag är ju bortskämd med att bo på mina farföräldrars mark så jag bor mitt i min barndom :)
  Fin kväll till dig !
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig utflykt. Vitsippor är underbara. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Christina Frisberg.
  Ja Det är fint i de omgivningarna, blir ju bara rätt överraskad när jag läser att du är uppvuxen på Formaregatan, jag själv är uppvuxen på gatan bredvid Limmaregatan , nu är ju jag en bra bit äldre än du men min mamma bodde kvar i många år i samma lägenhet, ja världen är bra liten ibland :)

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!