Paris!!!

Oj, vilken härlig resa! Paris är verkligen FANTASTISKT och jag kan inte säga annat än att vi har haft det alldeles fantastiskt bra :) promenerat, turistat, ätit gott, druckit gott (erkänner att jag är en smula avis på Jocke som fick sitta på uteserveringar med ett glas vin... lite speciellt i Paris...) och haft det super-mysigt!!! Underbart var ordet!

Hann med en massa sevärdheter, men en kul grej vi såg var när en man skulle ta sig ur sin parkeringsruta (i Paris har de flesta små bilar och parkerar väldigt nära...). Det tog karln nästan 10 minuter av duttande fram o så lite tillbaka o så lite fram o så lite tillbaka och han behövde inte backvarnare, han kände helt enkelt när bilen bakom tog i... jösses! jag hade inte ens gett mig på att försöka, men han kom ut! Så skamm den som ger sig, eller hur det nu är. Vill ni se vart vi bodde klicka här så kommer ni till hotellets hemsida. Vårt rum var helt nyrenoverat och sååå fint. Trivses som fisken i havet!

Det alldeles fantastiska tornet (ok bilden är liiite sne o hela tornet får inte plate, men i alla fall...)
Raringen & jag uppe i Eiffel tornet.
En tur upp i Eiffeltornet blev det så klart och ända upp kom vi! Vicken utsikt. Hade aldrig varit ända upp tidigare (syster rätta mig om jag har fel) och det var riktigt häftigt, det kändes visserligen att tornet gungade när det blåste men utsikten var ooootrooolig.

Jocke och jag i solen! Även om det inte syns på bilden så är det Triumfbågen vi har bakom oss!
Shoppade ett par solisar! Det tog ett tag att välja ut ett par, men till slut så slog jag till på ett par Guess, faktiskt riktigt nöjd!
Det här med solglasögon, det är verkligen inte enkelt. Jag vet inte hur många olika par jag har provat i mina dar, men jag fastnar liksom inte för några. Märkligt. Nu hade jag i alla fall bestämt mig för att hitta ett par, det behövdes verkligen i solen, så sagt och till slut gjort!!! Jocke har verkligen haft världens bästa tålamod med mig, så jag säger tack Raring för hjälpen!


För en herrans massa år sedan var jag, min syster och min bror i Paris. Det var bara över en dag, för vi skulle vidare till Fort Lauderdale, men i alla fall. Vi hittade ett litet café, Quasimodo, som vi tog en fika på och sedan dess pratar vi om att vi alltid går dit när vi är i Paris. En ganska larvig liten grej, men jag tvingade med Jocke på jakten efter stället för att kunna fortsätta att säga just "när jag är i Paris går jag alltid till Quasimodo..." och vi hittade det till slut. Vi bestämde oss för att ta en fika, så vi satte oss på uteserveringen och väntade på att få beställa... o vi väntade... o väntade. Till slut fick vi nog och gick därifrån... Trist, men jag kan fortfarande säga "...när jag är i Paris går jag alltid till Quasimodo..." :)

Frukost i Paris!

Louvren - ett måste! & nu har jag sett Mona Lisa!

Notre Dame
Ja Paris är verkligen fantastiskt! Vi hittade små mysiga ställen att fika på, skrattade, gick hand i hand och bara njöt. Solen sken och ja det kunde inte ha blivit bättre. En massa roliga saker hände, som till exempel mannen med bilen, galna människor som köar för att komma in i väskaffärerna, tanter som stirrar på hundar som hysteriskt skäller tillbaka, promenaden utanför Roland Garros och vårt hopp om att få tag på biljetter till några spännande matcher... ja det har verkligen varit en fantastisk vecka!!!

1 kommentar:

  1. Oh, vad härligt, Tanja! Det låter som om ni hade det jätte mysigt... Det där med Quasimodo är ju en klassiker :-) Och dålig service i Paris är väl nästan att räkna med, eller? Svårt att vara vänlig när man äter sniglar till frukost... Jag är såååå glad att ni hade det fint!

    SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!