Rabarberpaj a la LCHF... |
Jo jag är ju galen i sötsaker och av just den anledningen bestämde jag mig för ett tag sedan att skippa kolhydraterna... men så är jag ju fortfarande jag och jag vill ju ibland äta lite sött eller kaka eller choklad eller något annat än kött och sås och grönsaker...
Så när jag hittade ett recept på rabarberpaj men LCHF-anpassat så tänkte jag - det här ska jag ju för sjutton göra! Sagt och gjort, rabarber plockas in, diverse andra varor inhandlades och jag laddade för bakande. Men återigen, det är ju jag som är inblandad och jag saknade en ingrediens, cocosmjöl med det blev bra även utan. Ersatte det med mandelmjöl...
Receptet (ursprungsvariant med cocosmjöl) hittade jag hos Suss/Hemma på sjuan
men min variant blir alltså i stället med bara mandelmjöl...som dessutom blev en mindre variant...
3 rabarberstjälkar
100 gr smör
1 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
lite mindre än 0,5 dl stevia strö
Smält smöret och blanda i allt i smöret. Klutta ut degen på rabarberslantarna som ligger i en smörad ungsfast form och skjuts in i ugnen 200 grader i ca 20 min. Klart. Eller vispa grädde och sen klart!
MUMS!
Psst... Du glömmer väl inte onsdagens bloggutmaning?
Psst... Jag fick hälla på en skvätt av det ena och det andra för att få en smulig deg..
Gott med rabarberpaj! Och för mig blir det lchf ;) kram Suss
SvaraRaderaHar ju massor av rabarber nu, så det här får testas. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma C