Rabac & några Kroatientips!

 
Jag ger er mitt hjärta och det bästa stället på jorden.
Jag ger er en del av allt jag är och det som har gjort mig till den jag är idag. 
Jag ger er Kroatien, Istrien och Rabac.
 
Härifrån kommer jag, här är mina rötter eller i alla fall delar av dem. Som min man utryckte det idag, jag är en tredjedel kroat, en tredjedel bosnier och en tredjedel svenk. Tre i en liksom. Kroatien och framför allt Istrien kommer alltid att ligga mig varm om hjärtat, på ett alladeles särskilt vis...särskilt Rabac. Den lilla badorten på ostkusten. Det är här jag har tillbringat de flesta sommarlov, det är här jag har kastat mig i vågorna, haft dykartävling med syster och kusin, det är här vi har suttit i skuggan under pinjeträden och spelat kort, det är här vi har kvällsdoppat oss, det är här som vi har tjatat mamma mer eller mindre galen efter varma syltfyllda munkar och det är här vi har smitt planer inför kvällens disco...
 
Jag här har jag tillbring många underbara stunder och hit ska jag om bara några dagar.
Jag säger då det, det här är lycka de lux!
 
Så medans vi som bästa hållet på att planera på hur jag ska kunna visa min familj denna fantastiska plats på endats en vecka, så tänkte jag passa på att ge er några av mina ställen på Istien som jag tycker att ni ska ta er till. Om inte detta år, så rekommenderar jag nästa!!
 
1.
Ett måste är ju den lilla staden Rovinj.
Den är verkligen helt magisk och utsikten från kyrktornet sägs vara något sällan skådat och det sägs att man en klar dag kan se enda till Venedig. Jag har bara hört om det här för jag kan knappt kommer in i dessa fantastiska men trånga torn innan jag får panik.
 
2.
Stränderna.
Steniga med inslag av klippartier. Ett alldeles klarblått, turkost och fantastiskt vatten som i alla fall jag ska snorkla en och annan gång i. För vem vill inte se en sjögurka. Uhh nu får det mig att tänka på när en vän (?!) kastade upp en sådan som landade mitt i knät på mig... Nej jag fördrar att titta på dem genom ett cyklop!
 
3.
Opatija är en vacker och snygg stad men en superhärlig strandpromenad. Gärna på kvällen när det skymmer och man kan se de gamla husen lysa upp den lilla bukten. Ett ställe att promenera hand i hand i, minsann.
 
4.
Amfietetern i Pula.
Kanske har du tur och det är konsert just när ni är där, då är ett besök mer eller mindre ett måste. Ett av mina absolut bästa upplevelser var att sitta just där mitt i den gamla teatern en stjärnklar kväll och lyssna på Carmina Burana. Svårslaget och alldeles magiskt!
 
5.
Tröttnar du på Kroatien under tiden du är här så är det så nära Venedig att man enkelt kan ta en dagsutflykt! Ta en tidig båt tillbringa dagen i Venedig, se Rialtobron och åka gondol, och sedan ta båten tillbaka...
 
Istrien - det är fina grejer!
 
 
Bilderna är lånade från Zulijani med tillstånd,
men ge mig resan så kommer jag uppdatera er på hur det ser ut genom mina ögon!
 
Nu ny vecka, kortvecka och sedan semester!
TJOHOO!

4 kommentarer:

 1. Vilka bra tips! Skulle gärna åka dit. har aldrig varit där men jag förstår att det är vackert. XX Nilla

  SvaraRadera
 2. Så underbart det ser ut, förstår att du längtar. Ha en härlig semester!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Så nydelig sted!!
  Skjønner godt at du gleder deg til å reise dit:)
  Ønsker deg en fin ferie!!
  Klem Reidunn

  SvaraRadera
 4. Taack för tipsen! Jag åker till Rovinj på måndag, första gången jag är i kroatien!

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!