Decemberutmaning - F som i finfika!

 
 
Finfika minsann!
Det blev en "första" också - Inez och mitt första pepparkaksbak!
Stort! Mysigt! Hysteriskt! Kortvarigt!
 
Jo vi bjöd hem några av de bästa vi vet och bakade pepparkakor. Mjölet yrde, formarna flög och pepparkakorna blev få och brända i kanterna. Kristyr hamnade på kinder, i håret och på stolarna, pepparkaksdegen var nog det bästa och ynkliga två plåtar blev det. Men så härligt. Galet supermysigt härligt. Vad gör det egentligen om barnen tröttna efter första plåten, eller att de slickar i sig kristyren innan den stelnat eller att de helt plötsligt vill pärla i stället? Det gör verkligen ingenting.
 
Det blev alldeles perfekt i alla kaos som råder och i allt som inte blir som man tänkt sig...
 
Pepparkaksbak, det är jul på något vis!
 
Idag är det F på tapeten - bring it on!
 
Psst... jag lovar att uppdatera listan, jag hade ju till o med fel på självaste julafton!!!


5 kommentarer:

 1. Så mysigt det låter. Klart det är lite kort men intensivt med bak. Fast det är väl så det ska vara. Får se om man kan blåsa till jobb idag? Ha en fin fredag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Nu så fick jag iväg mitt inlägg också, efter strömavbrott och inget internet. Här i söder har vi fortfarande rejält blåsigt, men vi uthärdar. Känns som det börjar bli en vana med höststormar nu.

  Mysigt med pepparkaksbak och små barn, det gjorde vi också alltid när Sofie var liten. Nu har både hon och jag tröttnat lite grann, förra året bakade jag själv men det var inte alls lika kul och de sista pepparkakorna kastade vi bort. Så i år kör vi hembakta papparkaksmuffins och köpta pepparkakor.

  Ha en fin fredag!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter! Kristyr är nog det nya svarta ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina pepparkakor! I morgon är planen att jag och tjejerna ska baka hemma hos mamma tillsammans med min syster. Hoppas vi kommer iväg, att den där dumma stormen har lagt sig tills dess. Det känns som om det har lugnat sig, det är betydligt tystare nu.
  Kram!

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!