Minne...
M I N N E


I går pratade jag med min mamma om en docka som står hemma hos mor och far. En docka som vi köpte på en resa till det som då hette Jugoslavien, men som idag är Kroatien. Vi flög minns jag och dockan köpte vi strax innan vi skulle lyfta hemåt. Jag minns att den stod högt upp på en hylla i en affär som var rund (?!). Dockan är klädd i traditionsenliga kläder för Istrien, med kjol över kjol och med förkläde, huckle, knästrumpor och svarta lackskor. Rött, gult, vitt och svart i en salig röra :)


Den har alltid haft en särskild plats hemma hos oss. Funnits där för att vi ska minnas att ett stort antal mil hemifrån finns en annan plats som också är hemma.

 
Jag undrar vad mina små barn ska minnas från när de är små... Kommer Inez minnas att hon vaggade gungan när Jill skulle somna, kommer de minnas äppelträdet vi har, resor vi gjort, gräl vi haft eller vad är det som kommer fastna hos dem... Jag hoppas att de minns vaggan och hur mycket jag tycker om dem... för jag är i alla fall kär i vaggan som vi köpte till Jillis, gammal och sliten och nött och alldeles alldeles underbar...

Det här blir mitt bidrag till Fröken fotos fotoutmaning och fler bidrag finns här!


PSSST... Återigen är jag med i omröstningen på Besökstoppen om att bli veckans blogg, 
så snälla in om ni vill in o rösta vettja! En gång var 24:e timme kan du rösta och röstningen pågår till torsdag... så Heja er! och Heja mig!

11 kommentarer:

 1. Härligt med gedigna träföremål. Första bilden fick mig att tänka på ett köksredskap, ett mått av något slag. Kul att sedan få se vaggan.

  SvaraRadera
 2. Vacker Vagga!!
  Ja, vilka minnen fastnar oavsett så är det de fina minnena som fastnar bäst.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. Det är vackert med minnen från barndomen och visst undrar säkert alla föräldrar vad barnen kommer att minnas. Jag minns mest det fina, somriga skolavslutningar, glass och campingsemester, Liseberg och min fina, fina häst och vår söta hund. Tryggheten att växa upp på landet, växa in i skolor som blev större och större osv.
  Så vacker vagga, jättefin. Men jag kom också att tänka på ett köksredskap när jag såg första bilden:)

  Ha en fin fredag!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 4. Underbar vagga! Fint med reseminnen tillsammans med familjen - de har man med sig! Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin vagga! Ja, man undrar verkligen vilka minnen barnen har från sin barndom. Jag hoppas iaf att de har en känsla av att ha haft en trygg och kärleksfull barndom. Fortsatt fin fredag! / Birgitta

  SvaraRadera
 6. underbart foto! Klart jag röstar. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Fint bidrag! Tänk vad små saker kan ha stor betydelse för en, som din lilla docka. En viktig påminnelse om något som är en del i din bakgrund. Ja det där med barndomsminnen är något man hoppas att barnen får med sig, och då hoppas man speciellt att de är de ljusa fina som de minns.
  Fin helg till dig!
  Kramen

  SvaraRadera
 8. Härligt med minnen. Fint skrivet om minnen. Så fin vagga. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt inlägg! Fin bidrag till "minne", underbara små fötter och självklart har jag röstat på dig på Besökstoppen!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 10. Så fin vagga, så vacker! : )

  SvaraRadera
 11. Vilket vackert minne du bjuder på.
  Ledsen att min titt in hos dig dröjde.
  kram kram Malin

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!