ATT BLI AV MED EN TAND!

Straxt innan jul bet jag i en skumtomte... jag skulle visst bita igenom den rackaren och tog i för kung o fosterland eftersom det är näst intill omöjligt att bita av en tomte?!!! Yeah Right!?? Suck, jag kände i alla fall då att det liksom snärtade till lite i en tand. Märklig känsla, men det gjorde inte ont. Så jag mumsade glatt vidare.
 
Några dagar efter skumtomteincidenten var vi bortbjudan på en lite julmys hos vänner. Så jag mumsade glatt (och utan tandproblem) i mig både köttbullar, rödkål och annat gott. Brödet som serverade var underbart och japp jag tog en skiva och skulle bita av en bit o japp, jag tog i med samma tand igen och då kändes den där snärten jag kände när jag åt tomten. MEN den här gången mer rejält. Inte ont men ordentligt obehagligt. Jag misst att jag sa "jag tror jag bet sönder tanden"..
 
Morgonen efter ringde jag till tandläkaren och de förklarade att den tanden vi pratade om var rotfylld så ingen tandvärk skulle dyka upp och så bokade vi en tid. 11 januari 2013.. Kände mig lugnad men orolig på samma gång. .
 
Igår var jag hos tandläkaren!
Idag är jag en tand fattigare!
 
Om en tre fyra minuter är jag en hög med pengar fattigare.
Tröstshopping pågår!
 
Det måsta vara höjden av vuxenpoäng när en rotfyld tand spricker så att den måsta dras ut. Den sprack liksom mitt i tu. Min tand. Deprimerande. Så var rädda om era tänder. Använd tandtråd varje dag. Gå till tandläkaren titt som tätt. OCH ta inte i för kung o fosterland, inte för att tugga en tomte i alla fall!!
Kanske att jag skulle sätta tänderna i en tröja a la Zoe Karssen, Nelly kanske förtjänar ett tröstköps-besök!??

2 kommentarer:

 1. Yikes, stackars du!! Så tråkigt, både med tanden och att det sedan kostar en del att fixa till det.

  Jag ska bli bättre med tandtråd. Gillar det INTE. Gick till tandhygienist i höstas. Var helt slut efteråt. Det var säkert en bra investering men jag tyckte det var en pärs.

  Så ja, man ska vara rädd om sina tänder.

  Hoppas det känns ok nu!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Skulle gärna vilja se bild på en tandlös syster... Säkert väldigt charmigt :-) Jag hade ju just mina visdomständer utdragna så jag vet hur kul det är med tandläkare :-)

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!