Efterrättsskål av choklad...

 
 
 
 
 
C H O K L A D S K Å L
 
 
Det är endast en ynklig dag kvar innan vardagen är tillbaka och ledigheten är slut... för den här gången. Så när jag sitter framför datorn och funderar på vad jag egentligen vill skriva så är det enda som kommer till mig, att vi måste unna oss lite mer mys i vardagen och nu menar jag inte efterrätter och godis och gott, eller jo det med, men framför allt att ta lite extra tid till det som man gillar. Som ger en energi. Om det sedan är att spika upp tavlor kors o tvärs i något tum, baka eget bröd eller ta en promenad det är upp till var o en att bestämma.
 
 
Men lite mer Mmmm ska minsann in i min vardag under 2015....
 
 
 
Jag fick ett gäng frågor på den här chokladskålen efter att jag hade lagt ut den på Instagram, så här kommer en kort beskrivning och en länk till ett youtube-klipp jag spanade in :)
 
 
 
 
Men det var inte så krångligt, inte alls. Blås upp antalet ballonger som du behöver - en till varje skål så klart. Sedan smälter du choklad i en rätt så liten skål, för att enklare få upp chokladen på kanterna av ballongen. Låt chokladen svalna något annars kan tydligen ballongerna sprängas och doppa ballongerna i den smälta chokladen. Ta fram en bricka o lägg ett smörpapper/bakplåtspapper på en bricka, ringla små rundlar (som blir "fot" till din skål) och fäst sedan den chokladdoppade ballongen på plattan....  Låt chokladen stelna och ta sedan sönder ballongen försiktigt och ta bort den.
 
 
Voila! Klart!
 


3 kommentarer:

 1. Superfina chokladskålar. Visst ska man ta vara på vardagen mer. Det håller jag med om. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Mer mmm under 2015, det skriver jag under på, och mer choklad också för den delen. Fast görandet, det överlåter jag nog åt någon annan som kan det bättre än mig. :)

  SvaraRadera
 3. Alltså de skålarna är såå fina. Ska nog försöka mig på dem till vår kidnappning av min storsys här i januari;) Får se om jag lyckas med dem.
  Helt klart måste vi ta oss tid till det som gör guldkanten på livet, vad det än vara må. Jag hänger på med lite mer Mmmm i mitt 2015 också ;)
  Önskar dig en fin fortsättning på dagen!
  Kram Pia

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!