Hållbar livsstil...


 
 
Jag gjorde en adventsljusstake av de fyra ljusstakarna som mer eller mindre alltid står på vårt köksbord. Fniss. Fniss. Jag ställde dem på en bricka som jag klätt om med dekorplast och så satte jag min lilla hyacint bredvid ljusstakarna. Volia. Adventsljusstake klar och gjord av saker som redan fanns på mitt köksbord. Finurligt och behagligt på en och samma gång.
 
 
För ju mer jag tittar omkring mig, ju mer reklamblad och annat jag ser, Black Friday och Cyber Monday, desto mer inser jag att jag inte vill vara en del av julhysterin. Jag vill att julen ska handla om det mjuka, varma och medmänskliga. Jag vill ta tiden till att träffa dem jag tycker om, att hjälpa dem som behöver hjälp och att koppla av, varva ner och faktiskt ha lite julefrid tillsammans med min familj och vänner.
 
 
Det är min plan och det ger mig en väldigt behaglig känsla.
 
 
Mer om detta hittar ni hos Sciencehelena och vill ni, var med vettja!
 
 
Jag hoppas att ni har en lugn och behaglig första advent.
 
 


6 kommentarer:

 1. Så fint att sätta samman ljusstakarna som du gjort och dekorera med julblomster. Jag håller med dig att de här fina med att umgås och vara tillsammans är så viktiga. Det är verkligen hysteriskt just nu med alla reklamblad som kommer i brevlådan. Jag har "Reklam - nej tack!" med reklamen kommer ändå inkilad i dagstidningen. Tack för att du är med och berikar utmaningen med ditt fina inlägg. Kram och fin första advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk om man inte hade 'reklam-nej-tack-skylten!! Hjälp!

   Tack för dina fina ord!!

   Radera
 2. Blev jättefint! Visst är det vänner och familj man ska njuta av, inte prylar och överflöd av mat. Sen pyntar jag mycket med ljus och tomtar för att jag älskar stämningen det för med sig. De flesta tomtarna är arvegods från våra föräldrar.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite pynt måste till för jag håller med det ger en härlig stämning :-)

   Radera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!