DIY - Måla keramik a la Marocko...


 
 
Min nya hobby - måla på allt möjligt porslin här hemma. Senaste tillskottet blev den här vasen. Jag borde ha varit mer noggrann, men det får bli på nästa vas... för jag vet reda nu att det kommer att bli fler - fniss fniss. Det är ju så enkelt. Det är bara att göra lite snirklar och krumelurer och så vips så är vasen som ny... när man målat klart så ska målningen torka i cirka fyra timmar och sedan brännas i ugnen i en och en halv timme för att klara diskmaskin.
 
Sedan är det bara att hoppa på nästa projekt!!
 
 
Just nu funderar jag på egentid. Det är ett väldigt laddat ord. Jag tror nog ändå att vi alla behöver och mår bättre med en liten dos av just egentid. Men kanske inte så mycket som vi ibland kräver. Jag har kommit på att det jag i alla fall behöver är en liten stund för mig själv faktiskt varje dag, men den behöver inte vara så stor. Det kan vara en liten stund när de små sover eller när det nu kan passa. Men i alla fall så behöver jag få tänka klart mina tankar. Jag kom på här om dagen att jag behöver låta mina tankar flyga klart och utvecklas och testas och köras runt ett varv till. Jag är en grubblande typ i grunden och funderingar har jag mer än vad som antagligen är lämpligt, men om jag får en liiiiten stund varje dag då jag kan låta hjulen uppe på hjärnkontoret härja fritt, då mår jag mycket bättre.
 
 
Sedan visst, om jag kan måla lite porslin, eller äta middag med min man i lugn och ro, eller ta en joggingrunda eller träffa en bästis så är ju det underbar tid och välbehövligt också, ingen tvekan om det. Men att få tänka klart en tanke eller hundra tankar mer troligt, är det som håller mig ifrån att bli lite knasigare än jag är.
 
 
Så over and out från knasfrallan!
 
 
Porslinspennor från Panduro
 


2 kommentarer:

 1. Så fantastiskt vackert, så duktig du är. Och du det där med egentid tycker jag är helt fantastiskt. Jag tror att alla människor måste förstå att vi alla är olika och alla har olika behov. Vissa av oss behöver lite egentid för att kunna bli det bästa föräldrar/vänner/makar åt våra nära och kära.

  vet inte om du såg mitt svar på bloggen men mitt tips är helt klart att kolla upp bambubestick, hade jag haft små barn nu så hade jag utan tvekan satsat på barnbestick av bambu.

  En härlig onsdag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Vilken otroligt vacker vas!!! Vadå noggrannare, den är väl handgjord.
  Ja du, just det där med egentid, den lilla stunden när man får som du skriver avsluta och känna på avslutet av sina tankar och funderingar, den är superviktig för mig också.
  Hoppas du får en härlig helg!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!