EN SOLSKENSHISTORIA!

 
 
På bilden ser ni ett av mina absoluta favorithalsband.
Ett enkelt halsband, med endast ett litet enkelt hänge.
I LOVE NY!
 
För ett antal år sedan, just när jag och min man började träffas. Så pratade vi om New York och om hur fantastiskt det skulle vara att resa dit. Jag hade ju inte varit där och Jocke hade i och för sig varit där flera gånger, men vi drömde oss bort. Till cafeer, till restauranger, till skyskrapor, till MOMA, till New York Rangers och så tillbaka igen. Vi bubblade av prat och det slutade inte. Jag berättade min lilla dröm om att en vacker dag ha en egen I love NY mugg. Ni vet den klassiska med text i svart på vit botten med ett stort rött hjärta på. Vet inte vad det var med den muggen men den kändes magisk.
 
Några dagar eller om det var veckor senare, det minns jag inte, hittar jag på mitt skrivbord en av jobbets vanliga vita ganska tråkiga te/kaffe-muggar... men det var en liiiten detalj som fick mig att le. På muggen stod det I Hjärta NY. Men inte skrivet, eller på en lapp utan på det fiffiga sättet att det här lilla fina fantastiska smycket var fasttejpat på muggen...
 
Jag ler. Än idag ler jag åt den där känslan.
Den som känns som fjärilar som fladdrar runt kring mitt hjärta
och som jag känner lika starkt idag som då..
 
Jag hade smycket på koppen ett tag, sedan satte jag upp det på min anslagstavla och helt plötsligt var det borta. Det gick flera år. Jag hade liksom gett upp på hänget. Jocke var inte helt nöjd. Erkänner att det var en smula klumpigt. Ledsamt.
 
Men så kom den där tidigar morgonen när jag skulle till Köpenhamn, för bara några veckor sedan. När tåget gick i ottan och jag trött står på stationen och väntar. Kall. Frusen. Har inget annat att göra än att känna efter hur tidigt det var på morgonen. Jag sticker ner handen i dunjackans ena ficka. Förundras över att jag har ett par tre kvitton i fickan och grus! Grus!! Tar upp det och visst en smula grus fanns det nog... men också ett litet fantastiskt hänge... där låg det i min hand, tillbaka, tillsammans.
 
Fina lilla hänge!
Fina stora minne!
 


4 kommentarer:

 1. Verkligen en solskenshistoria!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 2. Det betyder lite extra när det finns en historia kring gåvan vad härligt att de kom tillbaka!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Vilken fin berättelse , härliga lycka att få vara tillsammans igen. Ha en fin helg

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar historia!
  Så fina bilder i ditt bidrag till Fabriken, karm Suss

  SvaraRadera

Rart av dig att du tar dig tid o skriver en kommentar!
Det gör mig väldigt glad!